Testeaza Solutii Externe de Email cu un A/B test.

Ce provider de email folosesti? Trimiti de pe propriile servere sau folosesti un serviciu platit? Newsman, Sendgrid, Amazon…. ?

Daca utilizezi un serviciu de trimitere email extern, cel mai probabil acestia si-au creat propriul ESP sau au construit pe baza unuia din cele publice. (ca cele de mai jos)

Multe dintre aceste servicii iti permit integrarea prin API-uri sau poti trimite emailuri folosind o conexiune de tip SMTP. Cateva exemple:

Solutia noastra de automatizare marketing iti permite sa te integrezi cu oricare din aceste servicii, si mai mult decat atat sa testezi care dintre ele are cele mai bune rezultate.

Pe scurt, solutia noastra este mai mult decat un provider de email, si iti permite sa alegi pe cel mai bun, pastrandu-ti astfel reputatia creata. In mod implicit noi suntem integrati cu Sparkpost, unul dintre liderii serviciilor de email.

Integrari implicite cu diverse solutii de email:

Care este cel mai bun provider de email?

Nici noi nu stim, dar ce am observat trimitand peste 1.000.000.000 emailuri este ca rezultatele difera in functie de reputatia creata, industria, continut si cateva alte detaii tehnice.

Avantajele in a avea access la integrarea cu multiple solutii de email:

  • poti avea rezultate valide printr-un A/B test legat de trimiterea emailurilor in inbox (mai multe deschideri, clickuri si implicit emailuri)
  • daca se intampla sa ajungi intr-un blacklist (se mai intampla) poti schimba providerul de email cu 1 click
  • daca preturile unuia dintre ei nu iti mai convin, poti sa schimbi la fel de repede.
  • iti pastrezi reputatia deja creata (daca esti deja clientul lor)

Este foarte usor de setat, ca orice alt A/B test in campaniile de email. Creezi cel putin 2 variatii si la fiecare dintre ele alegi providerul de email prin care doresti sa se trimita.

 

Vrei sa faci parte dintre cei mai buni marketeri abonati la noutatile InboxTarget?

Sunt de acord cu Termenii si conditiile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *